PANEL ÇİT
2,5 metre genişliğine sahip olan panellerin profiller yardımı ile birbirine bağlandığı çit sistemlerine panel çit denir. Şık ve estetik bir görünüme sahip olmak isteyen, kapalı kapılar ve duvarlar ardında alanlarını gizlemek istemeyen kimseler için panel çit sistemleri oldukça kullanışlı bir güvenlik sistemidir. Kolay montaj sistemi, taşınabilir olması ve sökülüp aktarılabilir olması ile de kolay ürünlerdir.
Pek çok sebebe bağlı olarak panel çitlerin tercihi yapılabilir. Alanlarınızın güvenliğini sağlamak, dışarıdan gelebilecek çeşitli canlı müdahalelerinden korunmak, sınırlarınızı belirleyebilmek ancak aynı zamanda da dışarı ile bağı tam olarak koparmamak adına bir güvenlik sistemi kurmak isteniyorsa panel çit sistemleri tercih edilir. Evlerde, iş yerlerinde, bahçelerde, fabrika ya da sanayi gibi bölgelerde panel çit sistemleri kullanılabilir.
Aynı zamanda panel çit sistemleri estetik kaygısı olan, şık bir görünüm elde etmek isteyen bunun yanında güvenlik sistemlerini de maksimum düzeyde tutmak isteyen kimseler için oldukça önemli bir çit sistemidir. Panel çitler hem görünüm itibariyle hem de dış mekana uygun tasarımı ile hem şık hem de güvenilir bir alan oluşturmaktadır. Panel çitler genel itibariyle yeşil renklerde tercih edilirken özel sipariş ve taleplerinizde farklı renklerin kullanılması da mümkündür.
Panel Çit Sistemleri
Panel çitlerin en boyları 2500 mm / 250 cm / 2,5 m olacak şekilde 800 mm ila 2000 mm arasında talebe göre değişiklik gösterebilen ve tüm ihtiyaçlara çözüm olacak yüksekliklerde üretilir. Panellerin üzerlerinde 50 cm mesafe ile çift çubuklu V şeklinde mukavemet arttırıcı bükümler vardır.
Panel çit sistemlerinin göz aralıkları çeşitlilik gösterebilmektedir. Her bir gözün aralığı 150*50 mm olup, tellerin çapı ise 4 – 4,5 – 5 mm ya da istenilen tel kalınlığında olabilir.
Panel çitlerin kutu profil sistemleri 50*50*2 mm ölçülerde olabilir. Profiller tamamen kelepçe sistemi ile birbirine bağlanıp sağlam sistemler ve reji çözümler elde edilir.
Panel Çitlerin Kaplama Sistemi
Paneller galvaniz tellerden üretilir. Adelans arttırıcı bir ön işlemden geçirilip ardından elektro statik fırın boyası ile kaplanır. Bu işlemin ardından korozyona karşı yüksek mukavemet sağlanır. Panel çitlerin her biri sıcak daldırma yapılarak galvaniz üzeri 100 ila 120 mikron elektrostatik fırın boyasıyla kaplanır. Genel olarak talep edilmesi durumunda ise plascoat elektrostatik fırın boyası ile de üretim gerçekleşebilir. Panel çitlerin standart renkleri Rol 6005 yeşil rengidir. Ancak tüm renklerde üretim de mümkündür. Panel çit profil direği sarmak tip bağlantı aparatları ve aynı zamanda kapakları da UV korumalı polyemitlerden yani kırılmaz plastiklerden üretilir.
Panel Çitin Özellikleri Nelerdir?
Panel çit sağlam bir kaynak yapısına sahiptir. Üstelik galvaniz üzerine uygulanan elektro statik fırın boyalar sayesinde iyi bir kaplama ile hizmete sunulur. Maksimum korozyon direncine sahip olan panel çitler güvenlikli ve şık bir sistemdir.
Panel çitlerin farklı kalınlıkları ve göz aralıkları bulunabilir. Bu sıklık belli standartlara bağlı üretilebilirken aynı zamanda taleplere göre de değişiklik gösterebilir. Ancak bu standart çeşitli doğa koşullarına göre belirlendiği için belirlenen aralığın altına düşülmeyecek şekilde tercih edilmesi güvenlik sistemininin yararına olacaktır.
Panel çitler dış mekanlara uygulanabilir bir sistem olduğu için çeşitli doğa koşullarına göre üretilir. Paslanmaya karşı dayanıklı olmalıdır ve güneş ışınlarından, kışın meydana gelen kar, yağmur gibi doğa olaylarından kesinlikle etkilenmemelidir.
Zaman içerisinde onarıma, bakıma ve boyamaya ihtiyaç duyulmaz, duyulmamalıdır. İlk günkü parlaklık, direnç ve kalitede uzun bir süre kullanımı sağlanabilir. Panel çitin renkleri fabrika çıkışlı olduğu için renklerde solma ya da atma gibi bir durum söz konusu olmaz.
Neden Panel Çitler Tercih Edilmelidir?
Pek çok sebeplere bağlı olarak panel çit sistemleri tercih edilir. Şık bir görünüm, yüksek güvenlik önlemleri ve düşük maliyetler buna başlıca sebepler olarak gösterilebilir. Panel çit sistemleri ile şık bir çit alanı oluşturabilir, kendi güvenlik alanlarınızı ve sınırlarınızı belirleyebilir aynı zamanda da bunu oldukça düşük maliyetlerle yapılabilir.
Panel çitler birçok zemine uygulanabilirdir. Bu da sıklıkla tercih edilen bir sistem olmasında büyük önem taşır. Toprak zemine, beton zemin üzerine ya da çimlerin üzerine kolaylıkla uygulanabilir. Duvarlara ya da kademeli duvarlar üzerinde de panel çitlere rastlamak mümkündür.
Panel Çit Montajı Nasıl Yapılır?
Panel çitlerin montajı en kolay uygulanabilen güvenlik sistemlerinin başında yer alır. Uygulamanın yapılacağı yerin önceden belirlenmiş olması gerekir. Bu alana, zemin yapısına ve ölçüsüne göre de panel çit montajı yapılır. Panel çitler, çim, toprak, beton, kademeleri duvar ve duvarların üzerine kolaylıkla montaj edilebilir. Alanlarınızı hangi tür zeminde yapmış olmanız panel çit kullanımınızı kısıtlamayacaktır. Ancak her zemine farklı bir montaj sistemi uygulandığı için önceden bu zeminin bilinmesi muhakkak gereklidir.
Uygulama yapılacak zemine göre belirli aralıklar ile panellerin arasına profiller ve beton direkler konulup güçlendirilir. Beton zemine uygulanacak ise panel çitler dübel montajı ile yapılır. Toprak zemine uygulanacak ise çit aralıkları daha kısa tutulup çukur kazılır ve toprağa daha sıkı tutunması sağlanır. Bu çukura beton atılır ve paneller bu beton üzerine montaj edilir.
Panellerin arasındaki bağlantı, üzerlerindeki çelik vidalar sayesinde yapılır. İstenilen şekle ve talebe göre bu vidalar sökülebilir ya da sökülemez olarak üretilebilir.
Panel Çit Kullanım Alanları
Panel çitler güvenlik önlemlerinin alınması gereken, sınırları belirlemek isteyen bölge sahipleri tarafından tercih edilir. Pek çok kullanım alanı bulunabilir. Herhangi bir sınır ya da kısıtlamalara tabi değildir. Panel çitler binaların çevresinde, site ya da apartman dış çevrelerinde, bahçelerde, villa bahçelerinde, yol kenarlarında, fabrika alanlarında, sanayi bölgelerinde, karayolları çevrelerinde, iki sınırın belirlenmesinin istenildiği noktalarda, dışarıdan gelebilecek müdahaleleri önlemek adına tüm alanlarda kolaylıkla uygulanabilir.
Panel Çit Fiyatları Nedir?
Panel çitin fiyatları pek çok kritere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Metrekare başına birim fiyat olarak değerlendirilir. Ancak alanlarınız için panel çit fiyatları talebinde bulunacaksınız panel çitin, yüksekliği, uygulanacak alanın genişliği, metrekaresi, panel çitin hangi zemine uygulanacağı gibi pek çok kritere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.
Alanlarınız için ne tür bir panel çit sistemi seçeceğiniz hakkında bilgi almak ya da genel bir fikir edinmek adına aşağıda bulunan formdan bizlere bilgilerinize bırakabilir, sizlere hızlıca ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.